Teamfoto AMD Vastgoedonderhoud
Werkzaam in Vianen, hoofdvestiging Utrecht

Betrouwbare krachtstroom installatie

Redactie elektricienvianen.nl, 27 februari 2024
Het aanleggen van krachtstroom is voor de ervaren elektriciens van AMD Vastgoedonderhoud een dagelijkse klus.

Zou u graag willen genieten van een moment van ontspanning in uw eigen jacuzzi of sauna?Bent u van plan om een oplaadpunt te installeren voor uw elektrische auto bij uw woning?Zowel voor een ontspannende tijd in uw eigen jacuzzi of sauna als het opladen van uw elektrische auto heeft u krachtstroom nodig.

Voor het kunnen gebruiken van uw apparaten, is het noodzakelijk om krachtstroom te laten aanleggen. Bij het aanleggen van krachtstroom dient u zorgvuldig te werk te gaan en goed geïnformeerd te zijn. Bij het aanleggen van krachtstroom is het altijd aan te raden om een professional in te schakelen.

Waarvoor is krachtstroom nodig?

Om apparaten te laten werken die extra vermogen vereisen, is krachtstroom van 380 volt vereist. Warmtepompen, bepaalde elektrische fornuizen, zware machines in werkplaatsen en laadpunten voor elektrische auto's zijn voorbeelden van apparaten die krachtstroom nodig hebben. Het verschil met de gebruikelijke 230 volt is dat krachtstroom gebruikmaakt van een speciaal stopcontact met vier draden waar spanning op staat.

De installatie van krachtstroom

Als een vakman krachtstroom aanlegt in uw woning, zal hij verschillende stadia doorlopen. Een vakman plaatst de krachtgroep achter de aardlekschakelaar. Indien jouw huis nog een 1-fase hoofdschakelaar heeft, moet deze mogelijk worden opgewaardeerd naar een 3-fasen hoofdschakelaar.

Voor een correcte werking van de 3-fasen hoofdschakelaar is het van belang dat de netbeheerder de aansluiting verzwaart. Wanneer er krachtstroom geïnstalleerd wordt, wordt er altijd gecontroleerd of de aardlekschakelaar en groep apart zijn. Wanneer er krachtstroom aangelegd wordt, wordt er altijd gecontroleerd of de aardlekschakelaar en groep apart zijn.

Als u krachtstroom wilt gebruiken voor uw laadpunt, moet de kabel vaak naar buiten gebracht worden. Om de kabel veilig te stellen, wordt meestal een ijzeren mantel gebruikt, wat de kosten enigszins verhoogt. Houd er rekening mee dat krachtstroom niet altijd vereist is, afhankelijk van de behoeften van uw apparaten.

Bent u van plan om een aanvraag in te dienen?

Bij het zoeken naar een vakman om krachtstroom te installeren, is het verstandig om de volgende checklist te raadplegen. Heeft u bepaalde elektrische apparatuur die krachtstroom vereist? Waar wilt u elk apparaat installeren?Hoe ziet uw meterkast er precies uit? In welk jaar is uw woning gebouwd?

Het is van belang om een elektricien in te schakelen voor het correct installeren van krachtstroom. Voor een succesvolle installatie is het noodzakelijk om goed geïnformeerd te zijn en samen te werken met een deskundige professional. Als u een exacte offerte op maat wilt ontvangen, raden wij u aan contact op te nemen met een professionele elektricien.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 030 200 3760 Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over AMD Vastgoedonderhoud

AMD Vastgoedonderhoud beschikt over vakbekwame elektromonteurs die u de beste service aanbiedt tegen scherpe prijzen!