Teamfoto AMD Vastgoedonderhoud
Werkzaam in Vianen, hoofdvestiging Utrecht

Aanpak bij een stroomstoring

Redactie elektricienvianen.nl, 24 januari 2024
Hulp nodig bij een stroomstoring? AMD Vastgoedonderhoud helpt u verder in Vianen!

Als u druk bezig bent met koken en ineens valt de stroom uit, kan dat erg frustrerend zijn. Als u aan het klussen bent in huis en opeens geen stroom meer hebt, kan dat erg hinderlijk zijn. Het is erg vervelend wanneer er een stroomstoring optreedt en u wilt dit probleem dan ook zo snel mogelijk verholpen hebben.

De oplossing voor een stroomstoring

Als de stroom uitvalt, moet u als eerste de stekkerproef uitvoeren. Als u een defect apparaat of elektrische aansluiting wilt opsporen, is het aan te raden om de stekkerproef uit te voeren. Het uitvoeren van de stekkerproef neemt gemiddeld zo'n 10 minuten in beslag, maar dit kan iets langer of korter duren afhankelijk van de grootte van uw huis en het aantal apparaten dat u gebruikt.

Wanneer u twijfelt over uw eigen bekwaamheid, is het aan te raden om een elektricien te raadplegen. Houd er rekening mee dat als het om een kapot apparaat gaat, de kosten van een elektricien hoog kunnen zijn. Dit omdat de elektricien alsnog bij u is geweest en kosten heeft gemaakt terwijl u het probleem ook zelf had kunnen verhelpen.

Ontdek welk apparaat de stroomstoring veroorzaakt

Zorg ervoor dat alle groepen in de meterkast worden uitgeschakeld of dat de zekeringen van de groepen worden verwijderd. Verwijder alle stekkers uit de stopcontacten in de volledige woning. Heractiveer de aardlekschakelaar en de groepen in de meterkast.

Plaats de stekkers één voor één terug in het stopcontact en schakel ze één voor één in. Wacht totdat het apparaat volledig is ingeschakeld voordat u doorgaat naar het volgende apparaat. Als het probleem zich voordoet bij het aanzetten van een specifiek apparaat, is dat apparaat de oorzaak.

Wanneer het probleem niet afkomstig is van de apparaten, ligt de oorzaak bij de installatie. Wanneer dat het geval is, is het het beste om een erkende elektricien inschakelen om het probleem voor u op te lossen. Begin er niet zelf aan aangezien het werken met elektriciteit risico's met zich meebrengt.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 030 200 3760 Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over AMD Vastgoedonderhoud

AMD Vastgoedonderhoud beschikt over vakbekwame elektromonteurs die u de beste service aanbiedt tegen scherpe prijzen!