Teamfoto AMD Vastgoedonderhoud
Werkzaam in Vianen, hoofdvestiging Utrecht

Advies bij overbelasting van de elektriciteit

Redactie elektricienvianen.nl, 3 april 2024
AMD Vastgoedonderhoud: uw elektricien in Vianen en omgeving!

Het maximale vermogen dat elke groep in de groepenkast kan leveren is beperkt tot 3. 600 WattAls er meerdere apparaten op dezelfde groep zijn aangesloten en deze verbruiken meer stroom dan toegestaan?Dan zal de groep automatisch uitschakelen wanneer alle apparaten tegelijkertijd aan staan

Bij overbelasting van de groep wordt er meer energie gevraagd dan er kan worden geleverd. Het kan voorkomen dat één groot apparaat te veel stroom vraagt en daardoor leidt tot overbelasting van de groep. Bij overbelasting van de elektriciteit kan dit leiden tot brand omdat de draden en stekkers te warm worden.

Zodra het maximale vermogen wordt overschreden, zal de groep automatisch worden uitgeschakeld om overbelasting te voorkomen. Met deze beveiliging bent u verzekerd van extra veiligheid tegen overbelasting. Als u wilt voorkomen dat de groepenkast overbelast raakt, kunt u extra groepen toevoegen.

Veilig koken op inductie

Een zeer milieuvriendelijke manier van koken is door middel van inductie. Deze plaat verbruikt in verhouding veel stroom, maar verspilt nauwelijks energie tijdens het koken. In vergelijking met gas, waarbij er veel meer gas verloren gaat, is dit niet het geval bij inductie.

Zorg voor een veilige elektrische installatie bij het installeren van zonnepanelen

Als u besluit om zonnepanelen op uw dak te laten plaatsen, kan het soms noodzakelijk zijn om uw groepenkast uit te breiden. Of er uitbreiding van de groepenkast nodig is, hangt af van het type omvormer dat bij de panelen hoort. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, wordt de beslissing om uw groepenkast uit te breiden niet bepaald door het aantal panelen, maar door het type omvormer.

Kies voor de expertise van een gecertificeerde elektricien om problemen met de elektriciteit te voorkomen

Als u regelmatig problemen ondervindt met stroomstoringen als gevolg van overbelasting in uw groepenkast?Als u dit probleem ondervindt, is het verstandig om de groepenkast uit te breiden met de hulp van een erkende elektricien. Doe dit nooit zelf, omdat werken met elektriciteit gevaarlijk kan zijn.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 030 200 3760 Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over AMD Vastgoedonderhoud

AMD Vastgoedonderhoud beschikt over vakbekwame elektromonteurs die u de beste service aanbiedt tegen scherpe prijzen!